Gerelateerd


Ninke Bout
Ninke Bout
Marketing & Communicatie
+31 (0) 485 - 494410
n.bout@cnc.nl

Greenyard Foods heeft een overeenkomst bereikt betreffende de overname van Lutèce


Greenyard Foods (Euronext Brussels: GRYFO; ‘Greenyard Foods’, ‘de Groep’) en C4C Holding B.V. (“C4C”), een 100% dochtervennootschap van de coöperatie CNC (Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging) U.A., zijn verheugd aan te kondigen dat ze een overeenkomst bereikt hebben waarbij Greenyard Foods de intentie heeft om alle aandelen van Lutèce Holding B.V. (‘Lutèce’ of ‘de Onderneming’) te verwerven.

Lutèce is een wereldleider in de markt van hoogkwalitatieve champignonconserven. De onderneming beschikt over twee moderne productievestigingen in het zuiden van Nederland, meer bepaald in Velden en Horst, en telt ongeveer 190 medewerkers. Management raamt de omzet over het volledige jaar 2015 op €100 miljoen.

De integratie van Lutèce in Greenyard Foods zal leiden tot belangrijke synergiën en een onmiddellijk gunstig effect op de EBITDA van Greenyard Foods. De overname wordt gefinancierd door de Groep’s bestaande kredietfaciliteiten. De netto financiële schuld van de Vennootschap zal, als gevolg van de overname, niet substantieel toenemen ten opzichte van deze per 30 september 2015.

De overname is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de leden van CNC U.A., alsook van het bekomen van de vereiste wettelijke goedkeuringen, evenals van andere gebruikelijke voorwaarden. De overname wordt verwacht afgerond te zijn voor mei 2016.

Quote van Marleen Vaesen, Chief Executive Officer van Greenyard Foods: “De complementariteit van Lutèce met onze bestaande activiteiten, zal ons toelaten om onze leiderspositie in de conservenindustrie te verstevigen als gevolg van de uitbreiding met de activiteiten van de champignonconserven, welke een nieuwe en complementaire markt voor ons betreft. De nauwe en succesvolle samenwerking met telers is één van de belangrijkste hoekstenen van ons succes over de jaren heen gebleken, dit met oog op een continue verbetering en constante aanpassing aan de klanten- en consumentenbehoeftes.”

Cor Beerepoot, Voorzitter van de Raad van Bestuur van CNC, voegt hieraan toe, “We zijn verheugd om deze overeenkomst met Greenyard Foods af te sluiten. Ik ben ervan overtuigd dat Lutèce, haar medewerkers en haar belanghebbenden in Greenyard Foods een uitstekende strategische partner gevonden hebben, die goed geschikt is om de Onderneming naar een volgende fase te leiden. Deze transactie laat CNC toe om zich verder toe te leggen op de verdere expansie en investering in de activiteit van substraten.”

Over Greenyard Foods
Greenyard Foods (Euronext Brussels: GRYFO) is een globale marktleider in verse en bereide groenten & fruit, bloemen, planten en substraten. De Groep bedient een klantenbasis die onder andere de belangrijkste retailers in Europa omvat en biedt efficiënte en duurzame oplossingen voor klanten en leveranciers door superieure producten, marktleider innovatie, operationele excellence en uitstekende dienstverlening. Onze missie is om mensen helpen gezonder te leven door ze op elk moment van de dag te laten genieten van groenten en fruit op een makkelijke, snelle en lekkere manier. De Groep telt ongeveer 8.200 werknemers actief in 26 landen wereldwijd. De Groep beschouwt haar werknemers en de relaties met haar belangrijkste klanten en leveranciers als haar belangrijkste assets die haar in staat stellen een omzet van ongeveer 4 miljard op jaarbasis te realiseren.
www.greenyardfoods.com